Terhi

Terhi Matikainen on tanssilavoilta tuttu artisti. Suuren yleisön suosikiksi hän ponnahti Tangomarkkinoilla 2012, jolloin hänet valittiin tangolaulukilpailussa kakkossijalle.

Aurinkoinen Terhi on keikkaillut vuodesta 2003 ja toiminut vakituisena solistina mm. Muuttolinnut ja Haavemaa-yhtyeissä. Tanssitaitoisena laulajattarena ja entisenä kilpatanssijana Terhi osaa valita juuri sen oikeanlaisen ohjelmiston eri estradeille. Hän on lähtöisin musikaalisesta perheestä, joten Terhi on kasvanut pienestä pitäen iskelmämusiikin parissa.

Terhi Matikainen on tehnyt vuosien saatossa myös levytyksiä: Ensilevytys Haaveet jää oli ilmestyttyään yhtäsoittoa 46 viikkoa Tätä Suomi tanssii -listalla. Muita levytyksiä ovat Jos sais kerran, Jää, Lapin tango, Älä päästä pois… Terhi lauloi myös heinäkuussa 2012 julkaistulla Tangomarkkinat-CD:llä herkän tangon Tule luoksein iltarusko. Esikoissingle, Puhdasta ilmaa, ilmestyi lokakuussa 2012 ja, on lohkaisu marraskuussa tulevalta pitkäsoitolta.

Tangomarkkinoiden 2012 finaalilähetyksen lisäksi, jota seurasi yli miljoona katselijaa, Terhi on ollut mukana televisioidussa Suuressa Veteraanikonsertissa, Kesäillan Valssissa ja Tartu Mikkiin -ohjelmassa.

Menestystä Terhi on niittänyt Tangomarkkinoiden lisäksi myös Lavatähti -kilpailussa. Lisäksi hän on saanut Humppakuningatar 2008 -tittelin.

– Minulla on palava halu esiintyä ja laulaa ja tuoda sitä kautta iloa itselle ja muille. Olen neitokainen, joka ottaa työnsä vakavasti unohtamatta kuitenkaan sitä kuuluisaa pilkettä silmäkulmassa. Tässä kokonaisvaltainen paketti, joka toimii! Eiköhän tehdä kaupat?

Special:
2003 – Lavatähti
2008 – Humppakuningatar
2011 – Tangomarkkinoiden finalisti (10 joukossa)
2012 – Tangomarkkinat-laulukilpailun kakkosija (Superfinalisti)
2012 – Tähdet meren yllä -erikoisristeily >> (18.11.2012)